Naujienos

Dantys, kaip ir meno kūriniai, gali būti restauruojami

Ar žinojote, kad dantys, kaip ir meno kūriniai, gali būti restauruojami?

Dantų restauracija – tai šiuolaikinės odontologijos sprendimas, padedantis atkurti prarastą dantų estetiką ir funkcionalumą. Sužinokite, kaip šiuolaikinės odontologijos metodai gali padėti jums džiaugtis sveikais ir natūraliai atrodančiais dantimis!

Kas yra dantų restauracija?

Dantų restauracija – tai procesas, kuriuo naudojamos specialios kompozitinės arba keramikinės medžiagos tam, kad būtų atkurti pažeisti dantys. Restauracijos yra parenkamos pagal jūsų dantų spalvą, todėl galutinis rezultatas atrodo visiškai natūraliai ir estetiškai. Svarbiausia, kad tokios restauracijos leidžia išsaugoti sveikus dantis ir užtikrina jų funkcionalumą.

Kompozitinės dantų restauracijos

Kompozitinės restauracijos – tai danties spalvą atitinkančios plombos, kurios puikiai susilieja su natūraliu danties emaliu. Jos puikiai tinka tiek priekinių, tiek krūminių dantų restauracijai, kai reikia atstatyti nedidelius ar vidutinius dantų defektus.

Privalumai:

  • Greitesnis ir pigesnis sprendimas.

Trūkumai:

  • Mažiau patvarios, gali prireikti dažnesnio atnaujinimo.

 

Keramikinės dantų restauracijos

Jeigu tradicinių plombų nebeužtenka, keramikinės restauracijos yra ilgalaikis ir kokybiškas sprendimas. Šios restauracijos apima keramikinius įklotus ir užklotus krūminių dantų srityje arba laminates priekiniams dantims. Keraminės restauracijos ne tik atstato prarastas danties dalis, bet ir užtikrina danties atsparumą bei ilgaamžiškumą.

Privalumai:

  • Mažai dylančios, atsparios skilimui ir dantų griežimui.
  • Patvaresnės nei kompozitinės restauracijos.

Trūkumai:

  • Aukštesnė kaina, ilgesnis gamybos laikas.

Kaip veikia keraminės restauracijos?

Keramikinius įklotus ir užklotus gamina dantų technikai, naudodami specialias keramikos medžiagas. Įklotai yra įcementuojami į dantį, atkuriant pažeistas vageles ir duobutes, o užklotai dengia didesnę dalį ar visą dantį, užtikrindami komfortą kramtant.

Kodėl verta rinktis keramikines restauracijas?

  • Ilgaamžiškumas ir atsparumas dėvėjimuisi.
  • Natūrali danties spalva ir estetinė išvaizda.
  • Mažesnis danties šlifavimas, lyginant su vainikėlių dėjimu.

S’OS klinika – mes rūpinamės jūsų šypsena ir dantų sveikata. Jeigu norite sužinoti daugiau apie dantų restauraciją, registruokitės konsultacijai jau šiandien!